Ο «Τιτανικός» αποσυντίθεται-Πρώτη κατάδυση μετά από 15 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 18:46 Ο «Τιτανικός» αποσυντίθεται-Πρώτη κατάδυση μετά από 15 χρόνια

«Ο Τιτανικός επιστρέφει στην φύση», δήλωσε ο Παρκς Στέφενσον, ιστορικός πλοίων που μίλησε στο BBC και έλαβε μέρος στο εγχείρημα καταγραφής του ναυαγίου.

Οι πρώτοι δύτες που πλησίασαν το σκουριασμένο κουφάρι του θρυλικού υπερωκεάνιου μετά από σχεδόν 15 χρόνια διαπίστωσαν ότι ο «Τιτανικός» αποσυντίθεται.  «Ο Τιτανικός επιστρέφει στην φύση», δήλωσε ο Παρκς Στέφενσον, ιστορικός πλοίων που μίλησε στο BBC και έλαβε μέρος στο εγχείρημα καταγραφής του ναυαγίου. 

Οι δύτες είδαν να λείπουν από το πλοίο ολόκληρα κομμάτια. «Ίσως το πιο σοκαριστικό σημείο αποσύνθεσης να είναι το δωμάτιο του καπετάνιου. Η διάσημη μπανιέρα του καπετάνιου δεν υπάρχει πια. Όλη αυτή η πλευρά του καταστρώματος καταρρέει», λέει στο βίντεο ένας από τους δύτες.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1985 στον Βόρειο Ατλαντικό, σε βάθος περίπου 3,2 χιλιομέτρων από την επιφάνεια. Τότε βρισκόταν σε καλή κατάσταση παρά την παραμονή του, επί 73 χρόνια, στο παγωμένο σκοτάδι.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τις καταδύσεις στο ναυάγιο. Το κουφάρι είναι ο μοναδικός μας μάρτυρας για το τι συνέβη σε αυτό το πλοίο, στους επιβάτες του», λέει ο Ρόμπερτ Μπλάιθ του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Βρετανίας.

 Το βίντεο του Τιτανικού θα αποτελέσει μέρος ενός νέου ντοκιμαντέρ από την βρετανική Atlantic Productions

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση