Συρία: Οι καθεστωτικές δυνάμεις περικυκλώνουν τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στην Ιντλίμπ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 13:14 Συρία: Οι καθεστωτικές δυνάμεις περικυκλώνουν τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στην Ιντλίμπ

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος περικυκλώνουν σήμερα ένα παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, στην εμπόλεμη βορειοδυτική Συρία, αφού κατέλαβαν χωριά και οικισμούς στη γύρω περιοχή, ανακοίνωσε η MKO Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος περικυκλώνουν το τουρκικό παρατηρητήριο στο Μόρεκ αφού κατέλαβαν τις άλλες τοποθεσίες αυτού του θυλάκου» που βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Όπως μετέδωσε εξάλλου το κρατικό συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Ιχμπαρίγια TV, ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει κωμοπόλεις στην ύπαιθρο της Χάμα και ασκεί «ασφυκτική πολιορκία».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερα από δέκα υψώματα και επεξέτειναν τον έλεγχό τους στον κύριο αυτοκινητόδρομο που υπάρχει στην περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε ζωντανά από τη γειτονική πόλη Χαν Σεϊχούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεγάλο μέρος της περιοχής, που βρισκόταν εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βρίσκεται τώρα είτε υπό τον έλεγχο του στρατού είτε μέσα στην ακτίνα πυρός του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση