Μπολσονάρου: Έχασε 10 μονάδες δημοτικότητας λόγω του Αμαζονίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 21:48 Μπολσονάρου: Έχασε 10 μονάδες δημοτικότητας λόγω του Αμαζονίου

Σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 39,5%) απ' όσους ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της εταιρείας CNT/MDA χαρακτήρισαν κακή ή φρικτή την κυβέρνηση

Η δημοτικότητα της κυβέρνησης του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έπεσε στο 29,4% τον Αύγουστο, από 38,9% που ήταν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι είναι δυσαρεστημένοι με την απόδοσή της.

Σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 39,5%) απ' όσους ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της εταιρείας CNT/MDA χαρακτήρισαν κακή ή φρικτή την κυβέρνηση, που διανύει μόλις τον όγδοο μήνα της. Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό ήταν 19%.

Η δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις του ίδιου του Μπολσονάρου αυξήθηκε στο 53,7% (από 28,2%) και το ποσοστό όσων εγκρίνουν τις ενέργειές του έπεσε στο 41%, από 57,5%.

Οι Βραζιλιάνοι κρίνουν ότι ο πρόεδρος τα πηγαίνει καλά σε ορισμένα θέματα, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και η μείωση του μεγέθους της κυβέρνησης. Είναι όμως κακός σε ό,τι αφορά την υγεία, την παιδεία και το περιβάλλον, έναν τομέα στον οποίο έχει επικριθεί δριμύτατα τόσο εντός όσο και εκτός Βραζιλίας επειδή υποβάθμισε τη σοβαρότητα των πυρκαγιών στο δάσος του Αμαζονίου. Οι χειρότερες ενέργειές του μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ήταν το διάταγμα που διευκολύνει την οπλοκατοχή, τα προσβλητικά και ακατάλληλα σχόλιά του, οι περικοπές στον προϋπολογισμό για την παιδεία και η επιρροή που έχουν αποκτήσει στην κυβέρνηση οι γιοι του.

Η απόφασή του να διορίσει τον γιο του, Εντουάρντο, ως τον επόμενο πρεσβευτή της Βραζιλίας στις ΗΠΑ θεωρείται λανθασμένη από το 72,7% των ερωτηθέντων. Μόνο το 21,8% πιστεύουν ότι ήταν δικαίωμά του να το κάνει. Η Γερουσία δεν έχει ακόμη εγκρίνει αυτόν τον διορισμό.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 22-25 Αυγούστου σε δείγμα 2.002 ψηφοφόρων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Reuters

Προσαρμοσμένη αναζήτηση