Απειλεί ο Ακάρ: Αν χρειαστεί, θα επαναλάβουμε το 1974 στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 12:09 Απειλεί ο Ακάρ: Αν χρειαστεί, θα επαναλάβουμε το 1974 στην Κύπρο

O Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα», διαμήνυσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού σε ανώτερες βαθμίδες.

O Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμο». Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς».

Από την άλλη πλευρά, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. «Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως», τόνισε.

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση απηύθυνε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο από την μικρασιατική καταστροφή, ή την "Ημέρα της Νίκης" (Ζafer Bayramı). 

"Το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες", ανέφερε στο μήνυμά του.

"Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία" δήλωσε και αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της χώρας του εκτός συνόρων σε Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως είπε, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να "χαλάσει τις παγίδες που στήνονται σήμερα στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο", ενώ δεν θα επιτρέψει "τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του Τουρκικού Έθνους και των Τουρκοκυπρίων".

Πηγή: sigmalive.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση