Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σώοι οι δύο Βέλγοι πιλότοι μετά τη συντριβή του F-16 στη Γαλλία - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 22:30 Σώοι οι δύο Βέλγοι πιλότοι μετά τη συντριβή του F-16 στη Γαλλία - ΦΩΤΟ

Μαχητικό F-16 συνετρίβη στη δυτική Γαλλία με τους δύο Βέλγους πιλότους να διασώζονται σώοι από τα συντρίμμια. Ο ένας από αυτούς παρέμεινε κρεμασμένος από το αλεξίπτωτό του σε γραμμή υψηλής τάσης, προτού οι υπηρεσίες βοήθειας καταφέρουν να τον απαγκιστρώσουν.

«Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους πριν από τη συντριβή. Εντοπίστηκαν και είναι εν ζωή», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η νομαρχία του διαμερίσματος Μορμπιάν.

Οι διασώστες, που εστάλησαν στην περιοχή, κατάφεραν να φθάσουν πολύ γρήγορα στον πρώτο πιλότο.

Στη συνέχεια, επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στον δεύτερο πιλότο, που παρέμενε κρεμασμένος από το αλεξίπτωτό του που είχε πιαστεί σε ηλεκτρικά καλώδια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απαγκιστρώσουν με τη βοήθεια ειδικών του ηλεκτρικού δικτύου υψηλής τάσης.

«Απαγκιστρώθηκε, τους έχουμε και τους δύο, τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη. Είναι ζωντανοί και τραυματισμένοι, τους ανέλαβαν οι πυροσβέστες», διευκρίνισε η νομαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν, ενώ ο βελγικός στρατός δήλωσε πως ομάδα ερευνητών πρόκειται να μεταβεί στη Βρετάνη.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν απογειωθεί από τη Φλορέν για μια εκπαιδευτική πτήση με προορισμό την αεροναυτική βάση Λαν-Μπιουέ κοντά στην πόλη Λοριάν, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος τους, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Μια περίμετρος ασφαλείας 500 μέτρων δημιουργήθηκε γύρω από το σημείο της συντριβής και περίπου 40 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν.

«Εξάλλου, οκτώ σπίτια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε η νομαρχία.

«Το φτερό του αεροσκάφους απέσπασε ένα τμήμα της στέγης στη βόρεια πρόσοψη του σπιτιού μας. Οι ζημιές είναι εντυπωσιακές: τα δέντρα και το εξοχικό είχαν πιάσει φωτιά όταν απομάκρυναν τη σύζυγό μου», δήλωσε στην εφημερίδα Le Telegramme, ο Πατρίκ Κοφέρ, κάτοικος της Πλουβινιέ.

Σύμφωνα με τη νομαρχία του Μορμπιάν, το αεροσκάφος «δεν ήταν οπλισμένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Le Telegramme