Brexit: Παράνομο το κλείσιμο του κοινοβουλίου από τον Μπόρις Τζόνσον!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 13:55 Brexit: Παράνομο το κλείσιμο του κοινοβουλίου από τον Μπόρις Τζόνσον!

Παράνομη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον για το κλείσιμο του κοινοβουλίου! Η απόφαση αυτή ρίχνει την Βρετανία σε συνταγματική κρίση. Ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος είναι στη Νέα Υόρκη έχει δηλώσει πως δεν θα παραιτηθεί!

Σε ακόμα μια περιπέτεια μπαίνει η Βρετανία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απόφαση να κλείσει η Βουλή για 5 εβδομάδες από τον Μπόρις Τζόνσον. Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν είναι θέμα της δικαιοσύνης η απόφαση του πρωθυπουργού. Το βρετανικό κοινοβούλιο έκλεισε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Lady Hale, ανακοινώνοντας την απόφασή της είπε ότι η συμβουλή του Μπόρις Τζόνσον στην Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν παράνομη, κενή και χωρίς αντίκρυσμα.

 

 

Ο Μπόρις Τζόνσον επί της ουσίας υπέστη μεγάλη ταπείνωση από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αφού οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι ήταν παράνομο το κλείσιμο του κοινοβουλίου προκειμένου να σταματήσει η αντιπαράθεση για το Brexit και έτσι οι βουλευτές πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην Βουλή.

Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες αφού βάζει όρια στις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού κάτι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά της Βρετανίας.

Επίσης βάζει ανεπανόρθωτα εμπόδια στην δέσμευσή του να βγει η Βρετανία από την ΕΕ, να γίνει το Brexit δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Οι αποφάσεις περνούν και πάλι στα χέρια των βουλευτών (όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή).

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντήσει και τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθε΄θ αν χάσει την υπόθεση στα δικαστήρια και αποδειχθεί – όπως έγινε σήμερα – ότι παραπλάνησε την Βασίλισσα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση