Σαουδική Αραβία: Αποκαταστάθηκε η πετρελαϊκή παραγωγή της Aramco

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 13:34 Σαουδική Αραβία: Αποκαταστάθηκε η πετρελαϊκή παραγωγή της Aramco

Η Σαουδική Αραβία αποκατέστησε νωρίτερα από το αναμενόμενο την πετρελαϊκή της παραγωγική δυναμικότητα στα 11,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως

Η Σαουδική Αραβία αποκατέστησε νωρίτερα από το αναμενόμενο την πετρελαϊκή της παραγωγική δυναμικότητα στα 11,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, έπειτα από τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου κατά των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Aramco.

Η παραγωγή πετρελαίου στις εγκαταστάσεις του Κουράις βρίσκεται στο 1,3 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, ενώ στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ έχει φθάσει τα 4,9 εκατομμύρια β/η, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου προκάλεσαν αλυσιδωτή αύξηση των τιμών του πετρελαίου αφού μείωσαν κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την παραγωγή του μεγαλύτερου εξαγωγέα στον κόσμο.

Ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν και ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Αμίν Νάσερ είχαν δηλώσει ότι η παραγωγή θα αποκατασταθεί πλήρως στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, οι επιθέσεις εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου κατά 20%. Σύντομα ωστόσο τιμές υποχώρησαν, αφού το Ριάντ δεσμεύθηκε για την γρήγορη αποκατάσταση της παραγωγής. Σήμερα η τιμή του πετρελαίου σημείωνε πτώση κατά περισσότερο από 1 δολάριο ανά βαρέλι, στα 62 δολάρια.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ριάντ κατόρθωσε να διατηρήσει την προμήθεια των πελατών στα προ των επιθέσεων επίπεδα χρησιμοποιώντας τα τεράστια αποθέματά του και αυξάνοντας την παραγωγή άλλων εγκαταστάσεων.

φωτο Reuters

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση