Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη σε δεξίωση του Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 23:20 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη σε δεξίωση του Ντόναλντ Τραμπ

Οι τουρκικές αγορές παρακολουθούν στενά το ταξίδι του Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ σε μια δεξίωση στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, την τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που, σύμφωνα με τον Ερντογάν, θα περιελάμβανε μια συνάντηση με τον Τραμπ για να μιλήσουν για την αγορά των αμερικανικών πυραύλων Πάτριοτ.

Η τουρκική προεδρία έκανε γνωστό σε μήνυμά της στο Twitter ότι ο Ερντογάν παρέστη στη δεξίωση και έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ο Τούρκος ηγέτης με τη σύζυγό του Εμινέ με τον Τραμπ και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια. Η τουρκική προεδρία δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες και δεν διευκρίνισε εάν οι δύο ηγέτες απλά συναντήθηκαν ή είχαν επίσης συνομιλίες.

Οι τουρκικές αγορές παρακολουθούν στενά το ταξίδι του Ερντογάν για οποιαδήποτε ένδειξη ότι μια συνάντηση μεταξύ των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ ίσως να κατάφερνε να απομακρύνει την απειλή αμερικανικών κυρώσεων στον απόηχο της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters αυτόν τον μήνα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι θα συζητούσε την αγορά πυραύλων Πάτριοτ με τον Τραμπ, όταν οι δυο τους συναντιόντουσαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία:  Twitter

Προσαρμοσμένη αναζήτηση