Αφγανιστάν: Περίπου 1 στους 5 ψηφοφόρους πήγε στην κάλπη στις χθεσινές εκλογές, σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 12:44 Αφγανιστάν: Περίπου 1 στους 5 ψηφοφόρους πήγε στην κάλπη στις χθεσινές εκλογές, σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις

Σε λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια υπολογίζεται ανεπίσημα ο αριθμός των Αφγανών που προσήλθαν στις κάλπες στις χθεσινές προεδρικές εκλογές, όπως δήλωσε αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής.

Οι χθεσινές εκλογές ήταν οι τέταρτες μετά την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001. Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν χθες σε διάφορα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη διαδικασία, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας απέτρεψαν τις μεγάλης κλίμακας επιθέσεις που σημειώθηκαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Άμυνας της χώρας, δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν, ενώ 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν. Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, έκανε λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς.

Πάνω από 9,6 εκατομμύρια πολίτες ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, που σημαίνει ότι ψήφισαν περίπου ένας στους πέντε.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν τις 17 Οκτωβρίου ενώ τα τελικά θα ανακοινωθούν μετά τις 7 Νοεμβρίου. Εάν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 51% των ψήφων, θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση