Παρίσι: Επίθεση στο αρχηγείο της Αστυνομίας με 4 νεκρούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 16:14 Παρίσι: Επίθεση στο αρχηγείο της Αστυνομίας με 4 νεκρούς

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικών στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία.

Επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές. Λίγο νωρίτερα είχε μεταδοθεί πως ο δράστης τραυματίσθηκε.

Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV μεταδίδει πως τελικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και η Le Figaro.Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα ο δράστης είναι 45 χρονών και η επίθεση έγινε στην περίμετρο του κτιρίου σε βάρος πέντε ατόμων.

Πηγή στο συνδικάτο της αστυνομίας και αστυνομική πηγή είπαν στο Ρόιτερ πως ο δράστης της επίθεσης πιστεύεται πως είναι μέλος του προσωπικού του αρχηγείου της αστυνομίας.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει αποκλεισθεί και ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου.

Η εταιρεία του παρισινού μετρό RATP ανακοίνωσε επίσης ότι ο σταθμός Cite, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί στην Τουρκία, ανέβαλε την αναχώρησή του και μεταβαίνει επιτόπου ενώ το γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι στο σημείο βρίσκεται και ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση