Άρχισε η χερσαία επιχείρηση των Τούρκων στη Βορειοανατολική Συρία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 23:14 Άρχισε η χερσαία επιχείρηση των Τούρκων στη Βορειοανατολική Συρία

Στρατεύματα μπήκαν στο έδαφος ανατολικά του Ευφράτη

Τουρκικά στρατεύματα μπαίνουν στη βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, αρχίζει η χερσαία επιχείρηση, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Τούρκοι στρατιώτες και εφεδρικές δυνάμεις Σύρων ανταρτών μπήκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος μιας ομάδας Σύρων ανταρτών που μετέχουν στην επίθεση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χερσαία αυτή επίθεση απόψε, βράδυ Τετάρτης, έχει κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

Τουλάχιστον 11 νεκροί από τις επιθέσεις

Από τις μέχρι τώρα τουρκικές επιθέσεις ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις, τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 8 αμάχων, έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Μεταξύ των θυμάτων, δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση