Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί έσερναν το Δήμαρχο με το αγροτικό - Σοκάρουν οι εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 00:17 Γιατί έσερναν το Δήμαρχο με το αγροτικό - Σοκάρουν οι εικόνες

Σηκωτό από το γραφείο του έβγαλαν τον δήμαρχο της πόλης Λας Μαργαρίτας στην επαρχία Τσιάπας του Μεξικό εξαγριωμένοι αγρότες και αφού τον έδεσαν πίσω από ένα φορτηγό τον έσυραν για τιμωρία στις παρυφές της πόλης, σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκε στο twitter.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο όχλος επιτίθεται στον δήμαρχο Χόρχε Λουίς Εσκαντόν Χερνάντεζ και τον σπρώχνει έξω από το δημαρχείο. Στη συνέχεια τον δένουν πίσω από ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Οι αγρότες φέρεται να εκνευρίστηκαν επειδή ο Εσκαντόν Χερνάντεζ δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις με κυριότερη να επιδιορθώσει τον αγροτικό δρόμο, σύμφωνα με το BBC.

Όπως μετέδωσε η μεξικανική εφημερίδα El Informador, οι αρμόδιοι του δήμου προσπάθησαν μάταια να σταματήσουν τους εξαγριωμένους πολίτες. Το αυτοκίνητο ήδη έσερνε τον δήμαρχο στους δρόμους της πόλης. Δεκάδες δημοτικοί υπάλληλοι τελικά κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα και να διασώσουν τον δήμαρχο, σύμφωνα με το BBC, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν από συμπλοκές αγροτών με την αστυνομία. Συνελήφθησαν 11 άνθρωποι. Ο δήμαρχος δεν φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά και θα υποβάλει μήνυση για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με την αναφορά.

Ο δήμαρχος συνελήφθη στην προεκλογική περίοδο με την υποψία ότι δωροδόκησε υποστηρικτές του αντιπάλου του. Αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.