ΗΠΑ: Παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της κινεζικής εταιρείας ο γιος του Μπάιντεν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 17:03 ΗΠΑ: Παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της κινεζικής εταιρείας ο γιος του Μπάιντεν

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της κινεζικής εταιρίας έκανε γνωστή ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, προχώρησε στην δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης σήμερα το πρωί, μέσω του δικηγόρου του, εξηγώντας την δουλειά που έκανε στην Ουκρανία και την Κίνα και η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Για τις δουλειές αυτές είναι που ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πίεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ψάξει το θέμα, προκειμένου να πλήξει τον Μπάιντεν. Αυτό πυροδότησε έρευνα σε βάρος του, η οποία μπορεί να του στοιχίσει μέχρι και την προεδρία.

Πάντως το περιεχόμενο της συνδιάλεξης των προέδρων Τραμπ και Ζελένσκι δεν δημοσιοποιήθηκε παρά πολλές εβδομάδες αργότερα, έπειτα από την καταγγελία ενός μυστηριώδους μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, στελέχους κάποιας εκ των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η Πόουστ αναφέρει πως δεν είναι σαφές εάν ο καταμηνυτής ατασθαλιών αυτός ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες από κάποιον ή από κάποιους από τους αξιωματούχους οι οποίοι είχαν εκφράσει ανησυχίες.

Καταθέτει ο πρεσβευτής της χώρας στην Ε.Ε

Πάντως, ο Γκόρντον Σόντλαντ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ενώπιον των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στον Σόντλαντ, ο οποίος θεωρείται θερμός υποστηρικτής του Τραμπ, να μην πάει να καταθέσει σε τρεις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων που διενεργούν έρευνα σε βάρος του Τραμπ, οι οποίες συνεδρίαζαν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η εξέλιξη πιθανόν οφείλεται στο ότι το στρατόπεδο του μεγιστάνα θεωρούν πως η κατάθεση του Σόντλαντ θα είναι υπέρ του Τραμπ, ωστόσο δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα επιτραπεί από την κυβέρνηση στον πρεσβευτή — ή σε οποιονδήποτε άλλον αξιωματούχο — να παρουσιαστεί ενώπιον των τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση