Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα γυρίζει ο Ερντογάν: Θα συναντήσει τελικά τον Πενς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 16:51 Τα γυρίζει ο Ερντογάν: Θα συναντήσει τελικά τον Πενς

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας μετά το άκυρο.

Θα συναντηθεί τελικά ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αύριο, Πέμπτη, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, τον οποίο στέλνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να αποσπάσει μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News πως ο Πενς και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν θα γίνουν δεκτοί παρά από τους τούρκους ομολόγους τους, «προβλέπει να συναντήσει την αμερικανική αντιπροσωπεία», γνωστοποίησε μέσω του Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα θα απαντήσει σε ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις

Η Τουρκία θα απαντήσει σε ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε, στο μεταξύ, σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως όλες οι απειλές και οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι απαράδεκτες.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία αναμένει από το αμερικανικό Κογκρέσο να υπαναχωρήσει από την «ζημιογόνο προσέγγισή του» και πρόσθεσε πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Ο τούρκος υπουργός είπε πως θα μεταφέρει τη διαπίστωση αυτή στην αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς που πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα.

Πηγή: newsbeast.gr