Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Νότιας Κορέας εναντίον Βόρειας: "Ήταν σαν πόλεμος"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 11:06 Εθνική Νότιας Κορέας εναντίον Βόρειας: "Ήταν σαν πόλεμος"

«Ηταν σαν πόλεμος»... Με αυτά τα λόγια διηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της νοτιοκορεατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τσόι Γιουνγκ Ιλ, την απίστευτη εμπειρία που έζησε στην γειτονική Βόρεια Κορέα, η αποστολή της εθνικής ομάδας.

Οπως είναι γνωστό, προχθές (σ.σ. Τρίτη 15/10) οι δύο γείτονες, που σε «τεχνικό επίπεδο» βρίσκονται σε πόλεμο από το 1953, αναμετρήθηκαν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, σ΄ έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες. Η συνάντηση που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, δεδομένου πως ήταν η πρώτη φορά μετά το 1990 κι έναν φιλικό αγώνα, που η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ, φιλοξένησε ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο χωρών.

«Περιμέναμε 50.000 θεατές και αντ΄ αυτού, προς έκπληξη όλων δεν υπήρχαν φίλαθλοι στο γήπεδο. Οι θύρες δεν άνοιξαν ποτέ. Αιφνιδιασθήκαμε, όπως οι παίκτες και ο προπονητής», πρόσθεσε ο Νοτιοκορεάτης παράγοντας, επιστρέφοντας σήμερα το πρωτί μαζί με την αποστολή στην πατρίδα. Οταν μάλιστα, ο Τσόι ρώτησε έναν Βορειοκορεάτη συνάδελφο του για ποιόν λόγο δεν πήγε κανείς στο στάδιο «Kim Il-sung», πήρε την απάντηση πως «μάλλον δεν ήθελαν να δουν τον αγώνα».

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ