Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bρετανία: Νέο μπλόκο στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 18:51 Bρετανία: Νέο μπλόκο στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit

O πρόεδρος της βρετανικής Βουλής, Τζον Μπέκροου, απέρριψε τη Δευτέρα το αίτημα να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία.

Νέο μπλόκο στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit. Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής, Τζον Μπέκροου, απέρριψε τη Δευτέρα το αίτημα να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης. 

«Οι σημερινές περιστάσεις είναι επί της ουσίας οι ίδιες με αυτές του Σαββάτου» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μπέκροου, κατά την εξήγηση της ετυμηγορίας του για το αίτημα της κυβέρνησης. Μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία θα έθετε στο κοινοβούλιο το ίδιο ερώτημα δύο φορές, σημείωσε.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση μπορεί αντίθετα να ακολουθήσει τον δρόμο της ψήφισης από τη Βουλή όλων των απαιτούμενων νομοθετημάτων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να επιχειρήσει να λάβει ένα «ναι» ή «όχι» για τη συμφωνία.  H βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιεύσει αργότερα τη Δευτέρα τη νομοθεσία για τη Συμφωνία Αποχώρησης, η οποία εντάσσει τη συμφωνία του κ. Τζόνσον στο εγχώριο βρετανικό δίκαιο.

πηγή: thetoc.gr