Bloomberg: Έλληνες ερευνώνται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 20:22 Bloomberg: Έλληνες ερευνώνται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Δύο Έλληνες ερευνώνται για υπόθεση χρηματιστηριακού σκανδάλου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, ως ύποπτος για παράνομη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικών με επενδυτικές κινήσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται επίσης ως ύποπτοι ο Γιώργος Νίκας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της εταιρείας Νίκας, και ο Τηλέμαχος Λαβίδας. 

Ο συλληφθείς είναι ο Μπράιεν Κόεν, στέλεχος στη βαθμίδα αντιπροέδρου της Goldman Sachs. Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, ο τελευταίος κατηγορείται ότι διοχέτευε απόρρητες πληροφορίες για περίπου τρία χρόνια με αντάλλαγμα χρήματα, στο πλαίσιο διεθνούς κυκλώματος διαρροής πληροφοριών, που απέφερε στους συμμετέχοντες παράνομα κέρδη ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Εκπρόσωπος της Goldman επιβεβαίωσε ότι ο Κόεν εργαζόταν για την τράπεζα, συμπληρώνοντας ότι η τελευταία δεν γνώριζε για τις κατηγορίες εναντίον μέχρι την σύλληψή του.

Ως παράδειγμα της δράσης του σχήματος, το δημοσίευμα αναφέρει την περίπτωση κατά την οποία η Buffalo Wild Wings επικοινώνησε με την Goldman για βοήθεια, καθώς η αλυσίδα εστιατορίων με έδρα την Μινεάπολις των ΗΠΑ είχε προσεγγιστεί από την Arby’s Restaurant Group Inc. Ο Κόεν έμαθε για την πιθανή εξαγορά στις 17 Οκτωβρίου 2017, με τον Γιώργο Νίκα να αγοράζει 22.000 μετοχές της Buffalo Wild Wings μεταξύ 20 και 27 Οκτωβρίου έναντι 2,5 εκατ. δολ., πουλώντας 9.000 από αυτές την 1η Νοεμβρίου, με κέρδος  79.074 δολαρίων.

Σημειώνεται πως σήμερα ο Γιώργος Νίκας παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας την περασμένη. Η παραίτηση ανακοινώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την εισηγμένη.  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε τη μη αντικατάστασή του. 

Δείτε όλο το δημοσίευμα του Reuters εδω 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση