Brexit: Πρώτα θα ψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία και μετά στην Ευρωβουλή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 22:46 Brexit: Πρώτα θα ψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία και μετά στην Ευρωβουλή

Αυτό δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Ευρωβουλής και έτσι πλέον θεωρείται απίθανο να ψηφίσουν οι ευρωβουλευτές αυτή την εβδομάδα τη συμφωνία για το Brexit που επετεύχθη την Πέμπτη μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Μια έκτακτη σύνοδος θα μπορούσε να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να επικυρώσει τη συμφωνία για το Brexit αν βρετανική Βουλή ψηφίσει για να επιτρέψει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, Ζομ Ντους σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Νταβίντ Σασόλι, θα συναντηθεί αργά σήμερα με τους ηγέτες διαφορετικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου για να επισημοποιήσει αυτή την απόφαση.

«Δεν είναι το (Ευρωπαϊκό) Κοινοβούλιο που θα τορπιλίσει, ή θα προσπαθήσει να επιβραδύνει ή να επιταχύνει μια διαδικασία που βρίσκεται σήμερα στα χέρια των βρετανικών θεσμών», είπε ο Ντους.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι το τελευταίο που θα επικυρώσει. Αλλά θα επικυρώσει μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρίνισε. Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ σε tweet του τόνισε ότι αυτή ήταν και η άποψη της επιτροπής του.

«Συμφωνήσαμε να συστήσουμε στη Διάσκεψη των Προέδρων να περιμένει την πλήρη επικύρωση της βρετανικής πλευράς πριν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίσει για τη συμφωνία», δήλωσε ο Βέλγος φιλελεύθερος ευρωβουλευτής. «Εναπόκειται τώρα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει».

Η Βουλή των Κοινοτήτων αντιστέκεται στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την ταχεία επικύρωση της συμφωνίας και δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο Ουέστμινστερ μέχρι την Τρίτη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση