Μαρίκε Βερβόορτ: Η παραολυμπιονίκης που έδωσε τέλος στη ζωή της με ευθανασία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 11:05 Μαρίκε Βερβόορτ: Η παραολυμπιονίκης που έδωσε τέλος στη ζωή της με ευθανασία

H Μαρίκε Βερβόορτ είχε συγκλονίσει τον πλανήτη το 2016 όταν είχε εξομολογηθεί ότι ο αγώνας στο Ρίο θα είναι ο τελευταίος της πριν την ευθανασία. 

Τελικά η Βελγίδα παραολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012 και του Ριο το 2016 έβαλε τέλος στη ζωή της την Τρίτη στο Βέλγιο όπου η ευθανασία είναι νόμιμη. Η Βερβόορτ έπασχε από μια εκφυλιστική ασθένεια των μυών που προκαλούσε αδιάκοπους πόνους, παράλυση στα πόδια ενώ στο τέλος δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί. Στις τελευταίες τις στιγμές ο πιο πιστός της φίλος, ο σκύλος της

 

Toν Δεκέμβριο του 2017 μετά και τον  θρίαμβό της στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Μαρίκε δηλώνει στη βρετανική Telegraph: «Ως εδώ». H ανίατη εκφυλιστική ασθένεια την είχε καθηλώσει σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου στις Βρυξέλλες.  «Δεν θέλω να υποφέρω άλλο» έλεγε στην εφημερίδα. «Είναι υπερβολικά δύσκολο για εμένα πλέον. Γίνομαι όλο και πιο δυστυχισμένη. Ποτέ δεν είχα αυτά τα αισθήματα πριν. Κλαίω πολύ. Τελευταία, ακόμα και η όρασή μου εξαφανίζεται. Ενας γιατρός με εξέτασε και μου είπε ότι στο ένα μάτι έχω όραση της τάξης του 2 στα 10 ενώ στο άλλο 1 στα 10.  Πονάω τόσο πολύ. Είμαι τελειωμένη». 

Στην αυτοβιογραφία της που κυκλοφόρησε περιγράφει πως μία μικρή κοπέλα, προδομένη από το σώμα της, καταφέρνει να κερδίσει τέσσερα Παραολυμπιακά μετάλλια Η Μαρίκε έφυγε όπως η ίδια ήθελε, με αξιοπρέπεια.

 

 

 

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση