Βρετανία: Οι αρχές έστειλαν στο Βιετνάμ τα έγγραφα για την ταυτοποίηση των 39 νεκρών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 13:59 Βρετανία: Οι αρχές έστειλαν στο Βιετνάμ τα έγγραφα για την ταυτοποίηση των 39 νεκρών

Οι αρχές της Βρετανίας έστειλαν τα απαιτούμενα έγγραφα στο Βιετνάμ ώστε να διενεργήσει ελέγχους για τέσσερις από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσσεξ.
 

Στον ιστότοπο της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπούι Τανχ Σον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι φάκελοι παραδόθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ για "συντονισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης".

"Το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί φακέλους για τα πιθανά θύματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι Βιετναμέζοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων", τόνισε ο Σον.

Στο μεταξύ αργότερα σήμερα θα παρουσιαστεί μέσω βιντεοσύνδεσης ενώπιον δικαστηρίου ο 25χρονος Μόρις Ρόμπινσον, ο οδηγός του φορτηγού, εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, συνωμοσία για συνδρομή σε παράνομη διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Παράλληλα η αστυνομία του Έσσεξ επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας που συνελήφθη χθες Σάββατο στο Δουβλίνο από την ιρλανδική αστυνομία για άλλη υπόθεση ενδεχομένως να συνδέεται με το περιστατικό.

Αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί ερευνητές συμμετέχουν στη μεγαλύτερη διαδικασία ταυτοποίησης θυμάτων στην ιστορία της βρετανικής αστυνομίας.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, αλλά πολλές οικογένειες από το Βιετνάμ έχουν εκφράσει φόβους ότι υπάρχουν συγγενείς τους μεταξύ των νεκρών.

Κάποια από τα θύματα φέρονται να πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να φτάσουν ως τη Βρετανία προκειμένου να εργαστούν.

Εξάλλου οι ερευνητές εξετάζουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό αυτό ήταν ένα από τρία που μετέφεραν συνολικά περίπου 100 μετανάστες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση