Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απειλές Σοϊλού: Θα στείλουμε τους τζιχαντιστές στις χώρες τους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 13:07 Απειλές Σοϊλού: Θα στείλουμε τους τζιχαντιστές στις χώρες τους

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα. Τη σκυτάλη πήρε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού απειλώντας πως η χώρα του θα στείλει πίσω στα κράτη καταγωγής, τα μέλη του ΙΚ που αιχμαλωτίζει.

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα. Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού απειλώντας πως η χώρα του θα στείλει πίσω στα κράτη καταγωγής τους, τα μέλη του ΙΚ που είναι σήμερα κραρούμενοι. 

Η Τουρκία συνέλαβε μερικά μέλη του ISIS, τα οποία δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα Δευτέρα, ο Σοϊλού επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στείλει μαχητές του ΙΚ που συλλαμβάνει πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν έχει ανακληθεί η υπηκοότητά τους.

«Θα στείλουμε πίσω όσους έχουμε στα χέρια μας, όμως ο κόσμος έχει βρει μια καινούργια μέθοδο τώρα: ανακαλεί τις υπηκοότητές τους», κατήγγειλε ο Τούρκος υπουργός.

«Λένε ότι θα πρέπει να δικαστούν εκεί όπου συνελήφθησαν. Υποθέτω αυτό είναι ένα νέο είδος διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θα στείλουμε τα μέλη του Ντάες που έχουμε στα χέρια μας πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν ανακαλέσουν την υπηκοότητά τους», υπογράμμισε ο Σοϊλού.

Φωτό: Reuters (αρχείου)