Brexit: Σίγουρη η Μέρκελ για την επικύρωση της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 16:24 Brexit: Σίγουρη η Μέρκελ για την επικύρωση της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως αναμένει το Βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δίνω μια πολύ, πολύ μεγάλη πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit και στη Βρετανία και αυτό θα ήταν καλό για όλους μας», δήλωσε η Μέρκελ σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Βερολίνο.

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να εδραιώνει μια νίκη όσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία καθώς το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση των 317 εδρών που είχε καταλάβει το Συντηρητικό κόμμα.

Ο λόγος αυτής της κίνησης Φάρατζ έγινε σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψει σε όσους αντιτίθενται στο Brexit να ελέγξουν το επόμενο Κοινοβούλιο και αυξάνει τις πιθανότητες να παραμείνει πρωθυπουργός ο Τζόνσον πριν τελικά φέρει εις πέρας την έκβαση του δημοψηφίσματος του 2016 και οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση