Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ – Ερντογάν: Η πολυαναμενόμενη συνάντηση δυο… άσπονδων φίλων!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 20:37 Τραμπ – Ερντογάν: Η πολυαναμενόμενη συνάντηση δυο… άσπονδων φίλων!

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχεται στον Λευκό Οίκο ο αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί τους οι σύζυγοί τους, Εμινέ και Μελάνια Τραμπ αντίστοιχα. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες. Η επίσημη υποδοχή, η... ανεπίσημη ώρες νωρίτερα με μηνύματα "φωτιά" στο ξενοδοχείο όπου μένει ο "σουλτάνος" και το παρασκήνιο. Όλος ο προγραμματισμός για την συνάντηση που κεντρίζει τα βλέμματα όλης της υφηλίου.

Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης, 13.11.2019 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με την σύζυγό του, Εμινέ. Το προεδρικό ζεύγος της γειτονικής χώρας έχει προγραμματιστεί να υποδεχτούν στις 19:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, στον Λευκό Οίκο.

Όπερ και… εγένετο, με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο να αναρτά το βίντεο της υποδοχής στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τραμπ

Τραμπ και Ερντογάν: Οι… παλιόφιλοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του στον Λευκό Οίκο, όπου προέταξε την παλιά «φιλία» τους. Σύμφωνα με τον Τραμπ, εκείνος κι ο Ερντογάν είναι πολύ καλοί φίλοι.

«Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Τραμπ, έχοντας στο πλευρό του τον Ερντογάν, στο Οβάλ γραφείο. «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου».

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκεχειρία στη Συρία εφαρμόζεται πολύ καλά, σημειώνοντας πως οι Κούρδοι δείχνουν ικανοποιημένοι.

Όπως εξήγησε, οι ΗΠΑ άφησαν στρατεύματα στη Συρία για να προστατεύουν μονάχα τα κοιτάσματα πετρελαίου.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι με τον Ερντογάν θα συζητήσουν τα θέματα της εμπορικής συμφωνίας, του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και των αμερικανικών μαχητικών τζετ F35.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει αιχμαλωτίσει περισσότερους από 100 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Υπογράμμισε δε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στην περιοχή και οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι καλές.

Τραμπ

Τραμπ

Περίπου μισή ώρα μετά σειρά έχουν οι διμερείς συνομιλίες, ενώ αμέσως μετά το διευρυμένο γεύμα εργασίας με συμμετοχή και των συνεργατών τους.

Για μετά τις 22:00 το βράδυ (σ.σ. ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί η δημοσιογραφική διάσκεψη στο Ανατολικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου με την συμμετοχή Τραμπκαι Ερντογάν.

Τραμπ – Ερντογάν στην… έδρα του Πλανητάρχη

Είναι μια συνάντηση πολυαναμενόμενη, με τους δυο ηγέτες που έφτασαν… στα άκρα τον προηγούμενο μήνα με αφορμή την τουρκική εισβολή στην Συρία, να τα λένε από κοντά σε αμερικανικό έδαφος.

Μέρος κάθε άλλο παρά… φιλικό για τον Ερντογάν, ο οποίος λίγο μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο εμφανίστηκε στο παράθυρο του δωματίου του και χαιρέτησε τους… λιγοστούς οπαδούς του.

Εκείνοι βρίσκονταν με σημαίες της Τουρκίας, στο απέναντι πεζοδρόμιο, και κρατούσαν πανό που έγραφαν:

Βεβαίως, είχαμε και την… άλλη όψη του νομίσματος. Όπως και στις προηγούμενες επισκέψεις του Ερντογάν στις ΗΠΑ του Τραμπ, υπήρξαν και οι διαδηλωτές που αντέδρασαν έντονα στην επίσκεψή του και φρόντισαν να το δείξουν από την πρώτη στιγμή.

Στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίστηκε με προτζέκτορα η φωτογραφία του με το μήνυμα: “Ο Ερντογάν κοιμάται εδώ, 864 μωρά κοιμούνται στις φυλακές του“, ενώ τοιχοκόλλησαν και το εξής: “Ο μεγαλύτερος διώκτης των δημοσιογράφων κοιμάται εδώ”!

Δείτε τις εικόνες από τον… ανεπιθύμητο στις ΗΠΑ του Τραμπ, Ερντογάν

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν

Φυσικά ο Τραμπ… προνόησε: Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο που διαμένει ο Ερντογάν, είναι δρακόντεια. Πέρα από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν τοποθετηθεί και φορτηγά, κατά μήκος του ξενοδοχείου, ώστε να μην μπορεί κανείς να παρκάρει ή να σταματήσει εκεί, έστω και για λίγα λεπτά.

Φωτογραφίες: Reuters.

πηγή: newsit.gr