Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο ηλικιωμένοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση 71χρονης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 12:09 Δύο ηλικιωμένοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση 71χρονης

Το περιστατικό σημειώθηκε σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων

Δύο άνδρες 75 και 81 ετών ελέγχονται από τις αστυνομικές Αρχές ως πιθανοί δράστες σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης μίας γυναίκας 71 ετών σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μπαρακάλδο της Βισκαϊκής (βόρεια Ισπανία).

Στις 13 Νοεμβρίου κατατέθηκε αγωγή κατά των δύο υπόπτων για σεξουαλική εκμετάλλευση, όμως η βασκική αστυνομία (Ερτθάινθα) μεταβίβασε τον φάκελο των ερευνών στη Δικαιοσύνη, όπως ανακοινώθηκε από το βασκικό γραφείο Ασφαλείας.

Από την πλευρά της η δημαρχία του Μπαρακάλδο καταδίκασε «κατηγορηματικά» το συμβάν και δήλωσε πως θέτει στη διάθεση του θύματος «όλες τις δυνατότητες του δήμου, που τυχόν χρειασθεί».

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε το γεγονός αυτό και συγκάλεσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ερίκο Πλάθα στις 18.00 (19.00 ώρα Ελλάδος) όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με ανακοίνωσή της η δήμαρχος Αμάια ντελ Κάμπο δηλώνει πως το συμβάν «μας συγκλόνισε» και «μας άφησε άφωνους», προσθέτοντας πως θεωρεί «απίστευτο και μάλιστα σε βαθμό διαστροφής, το γεγονός πως όπως φαίνεται δεν γίνεται σεβαστή μία μεγάλη γυναίκα και με ειδικές ανάγκες».

πηγή: news.gr