Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός στην Αλβανία: Κατέρρευσαν πολυκατοικίες από τα 6,4 Ρίχτερ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 08:39 Σεισμός στην Αλβανία: Κατέρρευσαν πολυκατοικίες από τα 6,4 Ρίχτερ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες...

"Χορός" των Ρίχτερ στην Αλβανία, σκορπώντας τον τρόμο στους πολίτες. Τουλάχιστον δύο νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες είναι ο απολογισμός έως τώρα από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας] και είναι η δεύτερη δόνηση μέσα σε χονδρικά ένα δίμηνο. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι με βρέφη στα χέρια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας, το ένα εκ των δύο ατόμων που βρέθηκε νεκρό, σκοτώθηκε όταν πήδηξε από το κτίριο που βρισκόταν την ώρα που έγινε ο σεισμός, ενώ από το υπουργείο υποστηρίζουν ότι πυροσβέστες και στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός βοηθώντας στο έργο του απεγκλωβισμού, όσων έχουν παγιδευτεί.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε πως «δεν έχει ενημερωθεί» για θανάτους.

Πηγή: enikos.gr