Η παράδοση συνεχίζεται: O Τραμπ έδωσε χάρη σε δυο γαλοπούλες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 09:32 Η παράδοση συνεχίζεται: O Τραμπ έδωσε χάρη σε δυο γαλοπούλες

Θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε αγρόκτημα της Βιρτζίνια.

Την παράδοση που θέλει τους Αμερικανούς προέδρους να απονείμουν χάρη σε γαλοπούλες ενόψει της Γιορτής των Ευχαριστιών των ΗΠΑ τήρησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι γαλοπούλες που δέχθηκαν το «δώρο» του Τραμπ σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο είχαν τα ονόματα Butter και Bread (Βούτυρο και Ψωμί).

Ο Τραμπ τήρησε, επίσης, άλλη μια παράδοση που θέλει τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ να συνοδεύει την ανακοίνωση με ένα πολιτικού περιεχομένου αστείο λέγοντας «ότι περιμένω η χάρη αυτή να γίνει πολύ δημοφιλής στα μέσα ενημέρωσης. Στο κάτω-κάτω οι γαλοπούλες έχουν στενή σχέση με τα όρνια».

 

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «οι γαλοπούλες έχουν ανατραφεί για να παραμένουν ήρεμες σε κάθε περίπτωση, πράγμα που θα είναι πολύ σημαντικό καθώς έλαβαν πρόσκληση να παρουσιαστούν στο υπόγειο του Άνταμ Σιφ την Πέμπτη» επιχειρώντας αναφορά στην σε βάρος του εν εξελίξει έρευνα από το Κογκρέσο.
Οι γαλοπούλες, πάντως, πέρασαν «ζωή και κότα» πριν την χορήγηση της προεδρικής χάρης καθώς έμειναν σε δωμάτιο πολυτελές ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον ενώ θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τουςς στο ινστιτούτο της Πολυτεχνικής σχολής της Βιρτζίνια.

Η χορήγηση προεδρικής χάρης ξεκίνησε από το 1989 επί προεδρίας Τζορτζ Μπους αν και ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η πρώτη τέτοια κίνηση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ έγινε το 1963 από τον τότε πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση