Ισπανία: Νεκροί τέσσερις μετανάστες - Αγωνία για 16 αγνοούμενους μετά από ανατροπή σκάφους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 15:11 Ισπανία: Νεκροί τέσσερις μετανάστες - Αγωνία για 16 αγνοούμενους μετά από ανατροπή σκάφους

Νέα τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στη θάλασσα του Αλμποράν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ισπανία. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους 16 αγνοούνται από ανατροπή σκάφους.

Πλοίο του λιμενικού στην Ισπανία διέσωσε χθες Τρίτη 58 μετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό στη θάλασσα του Αλμποράν, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Μελίγια, του ισπανικού θύλακα στο Μαρόκο, εν μέσω κακοκαιρίας.

Οι μετανάστες που διασώθηκαν οδηγήθηκαν στη Μελίγια όπως και τα πτώματα τριών ανδρών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Ένας τέταρτος μετανάστης πέθανε αφού έφτασε στον ισπανικό θύλακα, ανακοίνωσε το ισπανικό λιμενικό.

Στο φουσκωτό επέβαιναν 78 άνθρωποι και είχε αναχωρήσει από την παραλία Σαράνα του Μαρόκου, κοντά στη Μελίγια.

Ένα πλοίο και δύο αεροπλάνα του ισπανικού λιμενικού πρόκειται να αναζητήσουν σήμερα τους 16 αγνοούμενους μετανάστες.

 

Η Ισπανία αποτελεί αυτή την περίοδο μία από τις βασικές πύλες εισόδου των παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 27.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ισπανία μέχρι στιγμής φέτος, μείωση 50,7% σε σχέση με το 2018.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση