Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια - Στους 49 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 13:30 Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια - Στους 49 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία

Δεν έχει τέλος ο θρήνος στην Αλβανία μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καθώς ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 49 και σύμφωνα με τα επιχειρησιακά στοιχεία αναζητούνται άλλα έξι άτομα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στην πρωινή σύσκεψη της κυβέρνησης ανέφερε ότι στην πόλη του Δυρραχίου έχουν πληγεί 701 κατοικίες, μεταξύ των οποίων 176 πολυκατοικίες. Στα Τίρανα επλήγησαν 202 πολυκατοικίες, με 61 από αυτές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και οι οκτώ να θεωρούνται ακατάλληλες.

Μόνο στην πρωτεύουσα οι άστεγοι, σύμφωνα με στοιχεία του Έντι Ράμα, αγγίζουν τους 3.480. Ο αριθμός των αστέγων στο Δυρράχιο και τη Θουμάνα είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ ο συνολικός αριθμός των αστέγων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ξεπερνάει τις 10.000.

Ο Έντι Ράμα έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι σεισμόπληκτοι από τις σκηνές και να στεγαστούν σε ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες.

Ωστόσο, από χθες, τα Τίρανα και το Δυρράχιο μοιάζουν με έρημες πόλεις, καθώς οι κάτοικοι τις εγκαταλείπουν μαζικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση