Ερντογάν: Δεν θα μας μάθετε εσείς ναυτικό δίκαιο - Δεν υποχωρούμε στην συμφωνία με την Λιβύη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 15:36 Ερντογάν: Δεν θα μας μάθετε εσείς ναυτικό δίκαιο - Δεν υποχωρούμε στην συμφωνία με την Λιβύη

Αμετανόητος και αμετακίνητος για την Συμφωνία με την Λιβύη εμφανίστηκε σήμερα, μια ημέρα μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο Ερντογάν, είπε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας της με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο είπε πως αφού σταθεροποιηθεί η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης “θα γίνει αυτό το βήμα”.

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία δεν είναι κράτος νομαδικής φυλής, έχουμε μια παράδοση που φτάνει από τους Οθωμανούς. «Τι είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από που βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα ξέρει αυτό το έθνος. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε αυτό. Επομένως εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Αυτά που έγιναν οπωσδήποτε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη στιγμή φτάνει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει στα πόδια της, και αφού σταθεροποιηθεί θα πραγματοποιηθεί και αυτό το βήμα», είπε.

Είπε ακόμα ότι η συμφωνία αυτή ενοχλεί την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Είπε ακόμα ότι η χώρα του έχει δικαιώματα στην περιοχή. Κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας να είμαστε μια από τις εγγυήτριες χώρες είπε για την Κύπρο και πρόσθεσε: «Έχουμε τους συντρόφους μας εκεί, και είμαστε στο πλευρό της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έτσι θα εργαστούμε στο τέλος για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση