Συρία: Οι Ρώσοι εισήλθαν στη Ράκα μετά την αποχώρηση των Αμερικανών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 16:35 Συρία: Οι Ρώσοι εισήλθαν στη Ράκα μετά την αποχώρηση των Αμερικανών

Τα αμερικανικά στρατεύματα κατέλαβαν την περιοχή πριν από δύο χρόνια.

Στη Ράκα την πρώην πρωτεύουσα του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Συρίας εισήλθαν μετά την αποχώρηση των αμερικανών από την περιοχή οι ρωσικές δυνάμεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Zveda TV του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε εικόνες από Ρώσους στρατιώτες να κάνουν χειραψία με παιδιά στη Ράκα και να ξεφορτώνουν από φορτηγά πακέτα με ανθρωπιστική βοήθεια, στα οποία είναι γραμμένα η φράση «Η Ρωσία είναι στο πλευρό σας».

Τα αμερικανικά στρατεύματα με τη βοήθεια των Σύρων συμμάχων τους στους οποίους κυριαρχούν οι Κούρδοι κατέλαβαν τη Ράκα πριν δύο χρόνια, στη μεγαλύτερη νίκη των ΗΠΑ στην εκστρατείας τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Όμως τον Οκτώβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, και η Μόσχα αμέσως έσπευσε να προωθηθεί στις περιοχές που είχαν εγκαταλείψει οι Αμερικάνοι.

Τα ρωσικά στρατεύματα στη Ράκα μοίραζαν ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτικοί γιατροί προσέφεραν στους κατοίκους ιατρική φροντίδα, επεσήμανε ο Βλαντίμιρ Βαρνάβσκι αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

«Το έργο της περισυλλογής των ερειπίων και του καθαρισμού της περιοχής (από βόμβες ή νάρκες) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχουν ελλείψεις σε καθαρό νερό, φάρμακα και τρόφιμα», πρόσθεσε.

Η Ρωσία δημιούργησε τον Νοέμβριο βάση ελικοπτέρων σε αεροδρόμιο πόλης της βορειανατολικής Συρίας και προσγείωσε δυνάμεις της σε αεροπορική βάση στην περιοχή, την οποία έχουν εγκαταλείψει οι αμερικανικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση