Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από την κακοκαιρία στη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 15:27 Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από την κακοκαιρία στη Γαλλία
Περισσότεροι από 600 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίσθηκαν χθες, Παρασκευή, ενώ περίπου 600 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη νοτιοδυτική Γαλλία εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που είχαν πλήξει τη νύκτα τα παράλια του Ατλαντικού και την ενδοχώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στα νοτιοδυτικά, ένας 70χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε σε δρόμο στη Χώρα των Βάσκων κοντά στο χωριό Ιλχάρε όταν το όχημά του προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω σε δένδρο που είχε πέσει στο οδόστρωμα εξαιτίας των ανέμων, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πτώσεις δένδρων στα οχήματά τους, από τους οποίους δύο άνδρες ηλικίας 45 και 22 ετών έχουν τραυματισθεί σοβαρά. Τρεις άλλοι οδηγοί τραυματίσθηκαν ελαφρά σε παρόμοιες συνθήκες.

Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν «προληπτικά» από τις κατοικίες τους σε οκτώ κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη συμβολή των ποταμών Γκαβ ντε Πο και Ολορόν, οι οποίοι σήμερα το πρωί είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες.

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ, το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα σε μερικά σπίτια στο χωριό Περεοράντ, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πυροσβέστες έκαναν χθες περιπολίες στις εκκενωθείσες συνοικίες της κοινότητας για να πείσουν τους τελευταίους κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν. Βοήθησαν επίσης δύο ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη σκεπή του οχήματός τους και 15 ανθρώπους σε επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων μία νταλίκα, τα οποία είχαν αποκλεισθεί από τα νερά σε γειτονική πόλη.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν επίσης 22 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας στην περιοχή.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση