Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφιάλτης στο Μπουένος Άιρες για Βρετανούς τουρίστες! Σκότωσαν τον πατέρα, τραυμάτισαν τον γιο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 17:32 Εφιάλτης στο Μπουένος Άιρες για Βρετανούς τουρίστες! Σκότωσαν τον πατέρα, τραυμάτισαν τον γιο

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να φτάσουν στο Μπουένος Άιρες για τις διακοπές τους και ήρθαν αντιμέτωποι με τον απόλυτο εφιάλτη. Ένας 50χρονος Βρετανός τουρίστας έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια του γιου του ύστερα από επίθεση ληστών.

Όλα έγιναν το Σάββατο λίγη ώρα αφού οι Βρετανοί τουρίστες έφτασαν στο Μπουένος Άιρες. Ληστές τους είχαν στήσει καρτέρι μπροστά στο ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν. Δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τον πατέρα και τον γιο του. Ο άτυχος 50χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 28χρονος είναι τραυματίας αλλά δεν κινδυνεύει.

Ο άτυχος 50χρονος τουρίστας και ο 28χρονος γιος του δέχτηκαν τους πυροβολισμούς από τους δράστες μπροστά από το ξενοδοχείο Faena, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Πουέρτο Μαδέρο, μία από τις πιο περιζήτητες περιοχές της αργεντίνικης πρωτεύουσας.

Οι ληστές πυροβόλησαν τον 50χρονο Βρετανό τουρίστα στους πνεύμονες. Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση, δεν κατάφερε να επιζήσει.

Ο θάνατος του τουρίστα επιβεβαιώθηκε από τον νομάρχη Μιγκέλ Άγχελ Ρέγιες, υπεύθυνο για την ασφάλεια στην περιοχή αυτή του Μπουένος Άιρες.

«Δυστυχώς, ένας άνθρωπος πέθανε. Ο άλλος υποβλήθηκε σε επέμβαση που πήγε καλά», δήλωσε ο Ρέγιες στο τηλεοπτικό δίκτυο America TV.

Η επίθεση έγινε στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα του Σαββάτου. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν αμέσως και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο Argerich.

Ο πατέρας λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του καθώς βρισκόταν στο χειρουργείο. Η ζωή του 28χρονου, ο οποίος πυροβολήθηκε στον μηρό κοντά στην βουβωνική χώρα, δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Μαζί με τους δύο άνδρες ταξίδευαν η σύζυγος του 50χρονου και η αρραβωνιαστικιά του γιου. «Είναι σοκαρισμένοι. Δεν θέλουν να μιλήσουν σε κανέναν», είπε Αργεντίνος αξιωματούχος.

Η οικογένεια δέχεται τη βοήθεια από αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης της Αργεντινής και του βρετανικού προξενείου.

«Οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, αλλά έχουμε ενδείξεις ότι ακολουθούν» τουρίστες, είπε ο Ρέγιες. «Δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα» χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι ένα έγκλημα αυτού του είδους είναι «εντελώς ασυνήθιστο» στο Πουέρτο Μαδέρο μια πολυτελή γειτονιά του Μπουένος Άιρες κοντά στο Ρίο ντε λα Πλάτα και το οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας.

πηγή:newsit.gr