Ο Τραμπ αρνείται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 20:27 Ο Τραμπ αρνείται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να στηρίξει την ομόφωνη απόφαση της Γερουσίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ερντογαν είχε απειλήσει τις ΗΠΑ ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει την εξόντωση των Αμερικανών ιθαγενών σε αντίποινα.

«Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας αντικατοπτρίζονται στην οριστική δήλωση του προέδρου Τραμπ για αυτό το θέμα από τον περασμένο Απρίλιο» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μιλήσει τότε «μία από τις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20ού αιώνα», αλλά είχε αποφύγει να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία».

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) καταδίκασε τη δήλωση της αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διερωτώμενη «ως πότε ο Τραμπ θα παραμείνει αφοσιωμένος στον Ερντογάν». 

Την περασμένη Πέμπτη το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, με συνέπεια η Άγκυρα να αντιδράσει έντονα, καλώντας για εξηγήσεις τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα και την τουρκική εθνοσυνέλευση να καταδικάσει την απόφαση.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση