Ερντογάν: Η Ελλάδα θέλει να μας αποκλείσει από τις θάλασσες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 17:06 Ερντογάν: Η Ελλάδα θέλει να μας αποκλείσει από τις θάλασσες

Η Τουρκία θα αυξήσει το επίπεδο στρατιωτικής υποστήριξης στη Λιβύη

Συνεχίζει στην ίδια σκληρή γραμμή ο τούρκος πρόεδρος. Κατηγορεί την Ελλάδα πως προσπαθεί μαζί με τους συμμάχους της να μπλοκάρει την Τουρκία από τις θάλλασες, όπως ισχυρίζεται και λέει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση.

Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά την καθέλκυση δύο τουρκικών υποβρυχίων από το ναυπηγείο Γκιολτζούκ. Δήλωσε επίσης:

 

 

Η Τουρκία «σίγουρα» δεν αλλάζει τις πολιτικές της στη Συρία, τη Λιβύη. Και συνέχισε μιλώντας για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Τρίπολη:

Η Τουρκία θα μπορούσε να αυξήσει το επίπεδο στρατιωτικής υποστήριξης για τα αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ ηγέτες της Λιβύης με εναέρια, ναυτική και επίγειες εγκαταστάσεις, εφόσον απαιτείται.

 

 

Ακάρ: Οπως κάναμε και τη Συρία

Την ίδια ώρα ο τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωνε: Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται με τους αδελφούς της Λιβύης μέχρι να εξασφαλιστεί η ειρήνη και η ασφάλεια. Όπως ακριβώς κάναμε στη Συρία.

Η Τουρκία θα υποστηρίξει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, μέχρι η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια να εδραιωθούν στην χώρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μετά την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, τον προηγούμενο μήνα.

Η Τουρκία υποστηρίζει την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ-Σάρατζ στην Λιβύη, η οποία και είναι πολιτικά και στρατιωτικά διαιρεμένη από το 2011.

Η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, αν η κυβέρνηση Σάρατζ προχωρήσει στην διατύπωση ενός τέτοιου αιτήματος.

 

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση