Διπλωματικός “πυρετός” για τη Λιβύη: Με Τραμπ και Κόντε επικοινώνησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 16:10 Διπλωματικός “πυρετός” για τη Λιβύη: Με Τραμπ και Κόντε επικοινώνησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες σε διπλωματικό επίπεδο η Αίγυπτος, με φόντο την εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά ζητήματα της Λιβύης και την υπογραφή των μνημονίων.

Όπως ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία, ο πρόεδρος της χώρας, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την οποία υπογράμμισε την αναγκαιότητα περιορισμού των «παράνομων ξένων επεμβάσεων» στα θέματα της Λιβύης.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, επισημαίνοντας στον Αμερικανό ηγέτη την υποστήριξη της Αιγύπτου για την ενδυνάμωση του Λιβυκού λαού για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που απειλεί όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, γράφει η «Αλ Αχράμ».

Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Γκιουζέπε Κόντε, με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην Λιβύη.

Και σε αυτή την επικοινωνία τόνισε την «αποφασιστική στάση της Αιγύπτου στη στήριξη των προσπαθειών του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στον περιορισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων, που δεν απειλούν μόνον την ασφάλεια της Λιβύης αλλά και την ασφάλεια όλης της περιφέρειας της Μεσογείου».

Υπογράμμισε, επίσης, την πλήρη αντίθεση της Αιγύπτου σε «οποιαδήποτε μορφή επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης» και συμφωνώντας στο να εντείνουν τις κοινές τους προσπάθειες οι δύο χώρες για να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη και να επικρατήσει η σταθερότητα στη βορειοαφρικανική αυτή χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση