Αυστραλία: Βιβλική καταστροφή από τις φωτιές! 23 νεκροί, μισό δισεκ. ζώα καμμένα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 18:04 Αυστραλία: Βιβλική καταστροφή από τις φωτιές! 23 νεκροί, μισό δισεκ. ζώα καμμένα

Τραγική είναι η κατάσταση στη Αυστραλία με τις φωτιές να σκορπούν τον όλεθρο και να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Συνολικά 23 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ και μισό δισεκατομμύριο ζώα έχουν απανθρακωθεί.

Σύμφωνα με το CNN οι φωτιές στην Αυστραλία έχουν κάψει επιφάνεια ίση με το Μανχάταν,. Περισσότερες από 130 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, πολλές εκτός ελέγχου. Στη Βικτόρια οι αρχές διέταξαν εκκένωση περιοχών λόγω των επικίνδυνων διαστάσεων που έχουν πάρει έξι πυρκαγιές και εξέδωσαν έκτακτα δελτία για 11 άλλες, ενώ δεκάδες ακόμη μαίνονται.

«Οι συνθήκες επιδεινώνονται γρήγορα στις εστίες της Νέας Νότιας Ουαλίας», επισήμανε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας μέσω Twitter. «Η ζέστη και ο άνεμος ενισχύουν την πύρινη λαίλαπα», προσθέτει με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες.

Ο καύσωνας συνεχίζεται με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους το έργο των πυροσβεστών γίνεται πολύ δύσκολο. Από την άλλη υπάρχει και ο φόβος για αναζωπύρωση εκατοντάδων εστιών.

Η καταστροφή που έχει υποστεί η η πανίδα της Αυστραλίας είναι βιβλική με τουλάχιστον 480 εκατομμύρια ζώα να έχουν απανθρακωθεί, όπως αναφέρουν οι οικολόγοι του Πανεπιστημίου του Σίδνει.

 

 

Θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν σκοτωθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου.

 

 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε 3.000 έφεδρους να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα.

 

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση