ΗΠΑ: Η εντυπωσιακή άσκηση - μήνυμα στο Ιράν και το συμβολικό «52»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 15:37 ΗΠΑ: Η εντυπωσιακή άσκηση - μήνυμα στο Ιράν και το συμβολικό «52»

Μια εντυπωσιακή άσκηση με την διαδοχική απογείωση 52 μαχητικών F-35 πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στh Γιούτα.

Ένας αριθμός που θα μπορούσε να θεωρηθεί και συμβολικός την δεδομένη χρονική στιγμή με αφορμή την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν και τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ έχουν «κλειδώσει» και είναι έτοιμες για επίθεση σε «52 ιρανικές εγκαταστάσεις».

Πριν την απογείωσή τους τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν τον λεγόμενο «elephant walk», όπως είναι η ονομασία της διάταξης που είχαν στο αεροδρόμιο από το οποίο ξεκίνησαν οι πτήσεις.

«Η σημερινή άσκηση αποτελεί την κατάληξη δουλειάς τεσσάρων ετών καθώς πριν από τέσσερα χρόνια αποκτήσαμε τα πρώτα F-35» δήλωσε ο υποδιοικητής της Active Duty 388th πτέρυγας μάχης.

Όπως σημειώνει το FoxNews μπορεί οι εκπρόσωποι της βάσης στη Γιούτα να δηλώνουν ότι η άσκηση είχε σχεδιαστεί εδώ και μήνες αλλά δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή εξαιρετικής έντασης στις σχέσεις Ιραν-ΗΠΑ.

«Είμαστε σε πλήρη δυνατότητα πολέμου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του λογαριασμού της μονάδας στην οποία ανήκει ένα τμήμα των 53 τα F-35.

Στον λογαριασμό της δεύτερης μονάδας στην οποία υπάγονται τα F-35 αναφέρεται ότι «είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε».

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση