Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει το Boeing (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 23:33 Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει το Boeing (βίντεο)

Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα "New York Times" το ανέβασε πριν λίγο

Τα σενάρια που θέλουν το Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines να χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο, πριν συντριβεί στο έδαφος, φαίνεται να επιβεβαιώνει ένα βίντεο, που περιήλθε στην κατοχή των New York Times και το οποίο «ανέβηκε», πριν από λίγη ώρα, στην ιστοσελίδα της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας.

Το βίντεο, όπως επιβεβαιώνουν οι ΝΥΤ, δείχνει έναν ιρανικό πύραυλο να χτυπά ένα αεροπλάνο στον ουρανό της Παράντ, κοντά στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Δείτε και το σχετικό τουίτ: 

 

 

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για το σημείο, στο οποίο το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 176 επιβαίνοντες σταμάτησε να μεταδίδει το σήμα του, πριν συντριβεί.

Στο βίντεο φαίνεται μια μικρή έκρηξη να σημειώνεται όταν ο πύραυλος χτυπάει το αεροπλάνο, το οποίο ωστόσο δεν εξερράγη. Το τζετ συνέχισε να πετάει για μερικά λεπτά και έκανε στροφή προς το αεροδρόμιο, όπως γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης.

Το αεροπλάνο πέταξε πάνω από το αεροδρόμιο, τυλιγμένο στις φλόγες, πριν εκραγεί και συντριβεί στο έδαφος, σκοτώνοντας ακαριαία και τους 176 επιβαίνοντες.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι του Πενταγώνου, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας, έλεγαν ότι το Boeing χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο και πιθανόν πρόκειται για «ατύχημα». Πάντως, επισήμως, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Δύο αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το αεροπλάνο πιθανώς έγινε στόχος ιρανικών πυραυλικών συστημάτων, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Ο Τραμπ μιλά για σφάλμα

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.

«Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ιράν: «Δεν έχει καμία λογική» 

Πάντως, η Τεχεράνη υποστήριζε ότι η σχετική φημολογία «δεν έχει καμία λογική».
«Πολλές πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, πετούσαν την ίδια στιγμή στον ιρανικό εναέριο χώρο, στο ίδιο ύψος των 8.000 ποδών και αυτή η ιστορία περί πυραυλικού πλήγματος στο αεροπλάνο δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να είναι σωστή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργειο Μεταφορών του Ιράν. «Αυτές οι φήμες δεν έχουν λογική» προσθέτει αυτή η ανακοίνωση, που επικαλείται τον Αλί Αμπεντζαντέχ, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και υφυπουργό Μεταφορών του Ιράν.

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες το Boeing 737 της Ukraine Airlines International χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Τριντό: Το Boeing καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους - αέρος

Πολλές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης και της καναδικής, εκτιμούν ότι το ουκρανικό Μπόινγκ 737 που συνετρίβη την Τετάρτη αμέσως μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης, «καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.
«Έχουμε πληροφορίες από πολλές πηγές, κυρίως από τους συμμάχους μας και τις δικές μας υπηρεσίες», που «αφήνουν να εννοηθεί ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος. Μάλλον δεν έγινε σκόπιμα» συμπλήρωσε ο Τριντό.

Μπόρις Τζόνσον: Υπάρχουν αποδείξεις ότι το ουκρανικό αεροσκάφος Μπόινγκ καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε σήμερα πως υπάρχει ένα σύνολο αποδείξεων ότι το ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν καταρρίφθηκε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος, που μπορεί να εκτοξεύτηκε ακούσια.

Απηχώντας την εκτίμηση των ΗΠΑ και του Καναδά, ο Τζόνσον κάλεσε για μια πλήρη και διαφανή έρευνα για τη συντριβή του Μπόινγκ 737, στην οποία σκοτώθηκαν και οι 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τέσσερις Βρετανοί.

«Υπάρχει πλέον ένα σύνολο πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος. Αυτό ίσως να έγινε χωρίς πρόθεση», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να καλεί όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν επειγόντως τις εντάσεις στην περιοχή», συμπλήρωσε.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση