Βραζιλία: «Ναι» δικαστών στην ταινία με τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 10:01 Βραζιλία: «Ναι» δικαστών στην ταινία με τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο [βίντεο]

Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία.

Με την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας θα μπορεί πλέον το Netflix να συνεχίσει να προβάλλει την ταινία που παρουσιάζει τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο.

Και αυτό καθώς με απόφασή του ανέτρεψε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο ζητούσε από το Netflix να την αποσύρει. 

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Ντίας Τόφολι επεσήμανε ότι το Netflix μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει στους συνδρομητές του την ταινία της βραζιλιάνικης ομάδας κωμικών Porta dos Fundos, τονίζοντας ότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδης στη δημοκρατία.

«Η σάτιρα δεν θα επηρεάσει τη χριστιανική πίστη των Βραζιλιάνων» εξήγησε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού» εμφανίζει τον Χριστό να φέρνει στο σπίτι του για να συναντηθεί με την οικογένειά του τον σύντροφό του.

Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία, ενώ η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της.

Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

Ο γιος του Εντουάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Εξάλλου στις 24 Δεκεμβρίου μια ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκε στα γραφεία των Porta dos Funtos με βόμβες μολότοφ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση