Παρασκήνιο: Γιατί απέκλεισαν τη Μέγκαν από τη βασιλική σύσκεψη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 12:09 Παρασκήνιο: Γιατί απέκλεισαν τη Μέγκαν από τη βασιλική σύσκεψη

Η κρυφή συνομιλία του Χάρι με τη βασίλισσα, το «εμπάργκο» στη Μέγκαν και ο μεγάλος φόβος του Καρόλου που «έβαλε πάγο» στον Χάρι.

Όλο τo παρασκήνιο της συνάντησης κορυφής:

Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη διάσκεψη κορυφής του Megxit. Γιατί ο Χάρι μίλησε μόνος του με τη Βασίλισσα πριν από την κρίσιμη συνάντηση στο Sandringham, γιατί ακυρώθηκε η συμμετοχή της Μέγκαν και ποιος ήταν ο μεγάλος φόβος του Καρόλου για τη χρηματοδότηση του Χάρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και οι πιο στενοί συγγενείς της, πραγματοποίησαν μια πρωτοφανή σύνοδο κορυφής στο Sandringham House τη Δευτέρα για να δώσουν μια λύση στο θέμα των Σάσεξ.

Aργότερα μέσω δήλωσης, η βασίλισσα ανέφερε ότι οι βασιλείς είχαν «πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις», ότι αν και θα προτιμούσε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σέβεται και κατανοεί την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς της.

Η βασίλισσα δεν έκρυψε τη λύπη της, ενώ εξήγησε ότι το ζευγάρι κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να εξαρτάται από δημόσιους πόρους στις νέες τους ζωές και ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το ΗΒ. 

Το παρασκήνιο της συνάντησης 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, το παρασκήνιο της συνάντησης ήταν έντονο. 

Αρχικά, ο Χάρι - ο οποίος φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση - είχε ιδιωτική συνάντηση με τη βασίλισσα πριν την επίσημη σύνοδο. Μάλιστα, ο Χάρι έφτασε δύο ώρες νωρίτερα για να εξασφαλίσει την προσωπική του συνάντηση με τη βασίλισσα και να της εξηγήσει χωρίς παρεμβολές πώς έχουν τα πράγματα από την πλευρά του. 

Από την άλλη, η συμμετοχή της Μέγκαν μέσω βιντεοκλήσης, ματαιώθηκε και τελικά δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει. Αυτό συνέβη καθώς υπήρχαν φόβοι ότι όσα θα έλεγε δεν θα έμεναν ιδιωτικά, καθώς υπήρχε ο φόβος υποκλοπών. 

Ακόμα, πηγές κοντά στον πρίγκηπα Κάρολο αναφέρουν ότι προειδοποίησε τον Χάρι ότι πλέον δεν θα έχει στη διάθεσή του «απεριόριστους πόρους» για να στηρίξει τον νέο τρόπο ζωής του.

Πηγές από το παλάτι ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Κάρολος είχε τον φόβο ότι μικρότερος γιος του ελπίζει να πληρώνει τους λογαριασμούς της οικογένειάς του χρησιμοποιώντας κεφάλαια από το Δουκάτο της Κορνουάλης. 

Σε αντίθεση με τη βασίλισσα, τον ρόλο του «κακού» ανέλαβε ο Κάρολος, που προσπάθησε να δώσει στον γιο του να καταλάβει πώς θα έχουν τα πράγματα από εδώ και στο εξής. 

Κατά τα άλλα, η δίωρη συνάντηση μεταξύ της Βασίλισσας, του Καρόλου, του Γουίλιαμ και του Χάρι διεξήχθη σε «ήρεμο» και πολιτισμένο περιβάλλον.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση