Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν στέλνει γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 13:57 Ο Ερντογάν στέλνει γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο

Ο ίδιος ανέφερε πως η Άγκυρα θα στείλει το σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία εντός του 2020 θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Άγκυρα θα στείλει το σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες.

«Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών. Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη

Στην ανακοίνωση ότι η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη προέβη πριν από λίγο ο Τούρκος Προέδρος.

«Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του.

«Όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και στην έρευνα υδρογονανθράκων, δραστηριοποιούμαστε διπλωματικά ώστε να επέλθει η ειρήνη και η ευημερία. Δεν επιτρέψαμε πρωτοβουλίες που στόχο είχαν να αποκλειστεί η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ»», δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, τονίζοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τόσο τα συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας, όσο και των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο», όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος.

πηγή: thetoc.gr