Μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό- Γκρεμίζονται αυθαίρετα και ο διάδρομος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 12:07 Μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό- Γκρεμίζονται αυθαίρετα και ο διάδρομος

Μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό- Γκρεμίζονται αυθαίρετα, ξηλώνεται ο διάδρομος προσγείωσης

Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την υλοποίηση των πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου στο Ελληνικού, όπως ανέφερε, σήμερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

"Είμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη των πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών στο Ελληνικό" ανέφερε, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα τις αρχές του 2020.

Εκκρεμεί, όπως είπε, η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη διανομή του δικαιώματος της έκτασης στο Ελληνικό, όπως και η έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο οικόπεδο. 

"Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το καζίνο, η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να περέμβει στο διαγωνισμο. Αυτό είναι κακούργημα" σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Το σχέδιο νόμου

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, το σχέδιο νόμου δίνει την εξουσιοδότηση στην Ελληνικό Α.Ε. να προχωρήσει στην υλοποίηση των πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών στην έκταση. Το αντικείμενο των εργασιών περιλαμβάνει την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτηρίων, την αποξήλωση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης κτλ.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση