Reuters: Mε κρατική εντολή οι επιθέσεις των τούρκων χάκερ στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 19:25 Reuters: Mε κρατική εντολή οι επιθέσεις των τούρκων χάκερ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δύο Βρετανούς αξιωματούχους και έναν Αμερικανό, οι επιθέσεις είχαν τα χαρακτηριστικά μιας κρατικά υποστηριζόμενης επιχείρησης διαδικτυακής κατασκοπείας.

Τούρκοι χάκερ βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν κατά κυβερνήσεων και άλλων οργανισμών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τρεις δυτικοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Oι χάκερ επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, μεταξύ των οποίων υπουργεία, πρεσβείας και υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς και εταιρείες και άλλες ομάδες, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Στα θύματα περιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και ο εθνικός σύμβουλος ασφαλείας του Ιράκ.

Σύμφωνα με δύο Βρετανούς αξιωματούχους και έναν Αμερικανό, οι επιθέσεις είχαν τα χαρακτηριστικά μιας κρατικά υποστηριζόμενης επιχείρησης διαδικτυακής κατασκοπείας η οποία είχε σαν στόχο να προωθήσει τουρκικά συμφέροντα.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα συμπεράσματά τους βασίζονται σε τρία στοιχεία: την ταυτότητα των θυμάτων, ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που χρησιμοποίησαν τουρκικές υποδομές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αρνήθηκαν να αποκαλύψουν.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

Διαβάστε όλο το άρθρο του Reuters εδώ

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση