Συνεδριάζει ξανά σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό, αυξήθηκαν οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 09:20 Συνεδριάζει ξανά σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό, αυξήθηκαν οι νεκροί

Εκατόν εβδομήντα τα θύματα.

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης συγκαλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για σήμερα, την τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και πάλι ο νέος κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα κι έχει πλέον εξαπλωθεί σε πολλές χώρες.

Την ώρα που απολογισμός των νεκρών από τον κοροναϊό έχει φτάσει τους 170 και τα κρούσματα είναι χιλιάδες, ο ΠΟΥ καλείται να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV), προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» έγραψε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους στο Τwitter.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 για να φθάσει τους 170 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον.

Η επιτροπή διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι έκαναν λόγο για 37 νέους θανάτους και 1.032 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αυτή την επαρχία, εστία της μόλυνσης του αποκαλούμενου 2019-nCoV.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση