Δικηγόρος Ντούλου: Ζητά να συνεχιστεί η δίκη και μετά θάνατον

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 18:29 Δικηγόρος Ντούλου: Ζητά να συνεχιστεί η δίκη και μετά θάνατον

Να αποδείξει την αθωότητα του πελάτη του, του εκατομμυριούχου ομογενή Φώτη Ντούλου, επιθυμεί ο δικηγόρος του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε να αυτοκτονήσει.

Να αποδείξει την αθωότητα του πελάτη του, του εκατομμυριούχου ομογενή Φώτη Ντούλου επιθυμεί ο δικηγόρος του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε να αφαιρέσει τη ζωή του.

Ο θάνατος του Φώτη Ντούλου επιβεβαιώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Είχε εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα, συνδέοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου του με την εξάτμιση.

Ωστόσο ο δικηγόρος του, Νορμ Πάτις, ζήτησε από την πολιτεία του Κονέκτικατ να προχωρήσει κανονικά τη δικαστική διαδικασία, με στόχο, όπως υποστηρίζει να αποδείξει ότι ο πελάτης του δεν ευθύνεται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλος.

Η πραγματοποίηση ή όχι της δίκης, παρά τον θάνατο του κατηγορουμένου, μένει να φανεί, ωστόσο νομικές πηγές ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Είναι απόλυτα άνευ προηγουμένου από την εμπειρία μου να συνεχιστεί η δίκη, όταν ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει», δήλωσε ο Τοντ Φερνάου, καθηγητής δικαίου και διευθυντής της Κλινικής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. «Αλλά επίσης δεν ξέρω καμία απόφαση που λέει ότι απαγορεύεται».

Ο Φώτης Ντούλος και η εν διαστάσει συζυγός του, μητέρα πέντε παιδιών, βρίσκονταν εν μέσω μιας έντονης δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2019.

Μία εβδομάδα αργότερα ο 50χρονος επιχειρηματίας και η τότε σύντροφός του Μισέλ Τροκόνις κατηγορήθηκαν για παραποίηση και κατασκευή πλαστών στοιχείων. Και οι δύο δήλωσαν αθώοι.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση