Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολ Τόμσεν: Αποχωρεί τον Ιούλιο από το ΔΝΤ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 00:20 Πολ Τόμσεν: Αποχωρεί τον Ιούλιο από το ΔΝΤ

Τέλος εποχής για τον Πολ Τόμσεν, ο οποίος μετά από 37 χρόνια παρουσίας αποχωρεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Δανός οικονομολόγος ήταν υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, πριν αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα τον Νοέμβριο του 2014.

Την αποχώρηση του Πολ Τόμσον τον προσεχή Ιούλιο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε γνωστή η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο Τόμσεν που συνταξιοδοτείται είχε τεθεί επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ και είχε ασχοληθεί με την ελληνική κρίση. Στο ΔΝΤ εργάστηκε για 37 χρόνια σε καίριες θέσεις στην Ουάσιγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

«Ο κ. Τόμσεν έχει ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος της 37χρονης επαγγελματικής σταδιοδρομίας του σε σημαντικές θέσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες, ως εργαζόμενος στην Ουάσινγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία. Πριν από την ανάληψη της θέσης του ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, τον Νοέμβριο του 2014, είχε την ευθύνη προγραμμάτων ευρωπαϊκών χωρών που επλήγησαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την επακόλουθη κρίση στη ζώνη του ευρώ», ανακοίνωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και πρόσθεσε. «Συνεργάστηκε στενά και με τις 44 χώρες της Ευρώπης και συνάμα διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο θέμα χάραξης πολιτικής και καθοδήγησης πολλών χωρών, βασισμένων στην ελεύθερη αγορά, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, ο κ. Τόμσεν έχει κατευθύνει τις εργασίες επιτήρησης του Ταμείου, τον πολιτικό διάλογο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, και τις διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Ταμείο πάνω στην υλοποίηση προγραμμάτων».

πηγή: newsit.gr