Ουκρανία: Βουλευτής είπε σε συνταξιούχο να πουλήσει το σκύλο της για να πληρώσει τους λογαριασμού της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 21:58 Ουκρανία: Βουλευτής είπε σε συνταξιούχο να πουλήσει το σκύλο της για να πληρώσει τους λογαριασμού της

Η Ουκρανία είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στην Ευρώπη και αυτή η δήλωση έχει προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα να παρέμβει σήμερα η ουκρανική προεδρία.

Η Λιουμπόφ Κολιούτσα, που διαμένει σε ένα χωριό στην κεντρική Ουκρανία, μίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή σε ένα τηλεοπτικό τοκ σόου για να διαμαρτυρηθεί για τις υψηλές χρεώσεις στο φυσικό αέριο, σε αντίθεση με τη σύνταξή της, η οποία είναι μόλις 2.000 γρίβνα (72 ευρώ).

Ο 25χρονος βουλευτής της κυβέρνησης στην Ουκρανία, Γεβγκένι Μπράγκαρ, είπε στη συνταξιούχο να «πουλήσει» το σκυλί της «ράτσας» για να «πληρώσει» χωρίς άγχος τους λογαριασμούς της.

Η κουβέντα αυτή προκάλεσε οργή στη Ουκρανία, ακόμη και μεταξύ των συναδέλφων του στο κόμμα, η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν τα ΜΜΕ αποκάλυψαν πως ο εν λόγω σκύλος, ο “Τσάρικ” ήταν μεγάλης ηλικίας και τυφλός.

Μεγάλες αντιδράσεις αλλά η γιαγιά τον συγχώρεσε

«Γεβγκένι Μπράγκαρ, είσαι βλάκας» έγραψε στο Facebook ο Γκέο Λέρος, ένας άλλος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολούθησε “γλέντι” με τους χρήστες να ανεβάζουν τα κατοικίδιά τους και να τα παρομοιάζουν με το… φυσικό αέριο.

«Χάθηκε σκύλος. Μοιάζει με 100-150 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» έγραψε ένας χρήστης. Μετά το σάλος ο βουλευτής ζήτησε συγγνώμη μέσω του Facebook γράφοντας πως «είμαι νέος στην πολιτική και δεν έχω ακόμη μάθει να απαντάω σε λεπτά ζητήματα».

Επίσης τηλεφώνησε στην Κολιούτσα για να της ζητήσει προσωπικά συγγνώμη.  «Τον συγχώρεσα, είναι πάρα πολύ νέος» είπε η συνταξιούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον πρόεδρο στην Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έδωσε εντολή περαιτέρω διερεύνησης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση