Κοροναϊος: "Μολυσμένη φυλακή" - Μαρτυρίες σοκ από τα πλοία σε καραντίνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 16:46 Κοροναϊος: "Μολυσμένη φυλακή" - Μαρτυρίες σοκ από τα πλοία σε καραντίνα

Εκατοντάδες τουρίστες που βρίσκονται σε τρία κρουαζιερόπλοια παραμένουν σε καραντίνα στην Ασία, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cnn.com, πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια Diamond Princess στην Ιαπωνία, World Dream στο Χονγκ Χονγκ και Westerdam στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Στο Diamond Princess με 3.700 επιβάτες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 61, ενώ η καραντίνα πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Από τη μεριά του το πλοίο Westerdam με 3.600 επιβάτες παλεύει να βρει ένα λιμάνι για να δέσει, αφού τόσο η Ταιβάν όσο και η Ιαπωνία απαγόρευσαν τον ελλιμενισμό του, υπό τον φόβο ότι υπήρξε μόλυνση των επιβατών από τον ιό. Όλοι οι επιβάτες θα παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα. 

Σε καραντίνα βρίσκεται και το World Dream, με 3.600 επιβάτες αφού 8 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Τρία μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το πλοίο και λαμβάνουν νοσοκομειακή θεραπεία. Όλοι οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν στο πλοίο «μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Χονγκ Κονγκ.

Περιγραφές που σοκάρουν 

Οι περιγραφές των επιβατών που μεταφέρει το cnn.com πάντως προκαλούν σοκ. 

Μεταξύ των επιβατών είναι και η αμερικανίδα συγγραφέας Gay Courter. Σε μια συγκλονιστική περιγραφή έκανε λόγο για "μολυσμένη φυλακή": "Ο άνδρας μου και εγώ είμαστε 75 και 77 ετών, έχουμε εύθραυστη υγεία και είμαστε σε μια κατηγορία που είναι επιρρεπής στο να αρρωστήσει. Δεν είμαστε ασφαλείας στα δωμάτιά μας" ανέφερε. 

Όπως αναφέρει το CNN, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη μόλυνση, η Courter επικοινώνησε με την ασφαλιστική της εταιρία η οποία της είπε ότι είναι πρόθυμη να στείλει μια ομάδα για να την βοηθήσει να εγκαταλείψει το πλοίο. "Μπορούν να μας πάρουν σε καραντίνα και να μας βγάλουν σε καραντίνα μέχρι να φτάσουμε στις ΗΠΑ ασφαλείς. Δεν είμαστε άρρωστοι προς το παρόν αλλά υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι μέσα από τον αέρα που κυκλοφορεί ο κόσμος μπορεί να αρρωστήσει" ανέφερε στο CNN.com. 

Πηγή: cnn.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση