Κορωνοϊός: 722 οι νεκροί στην Κίνα - «Συνθήκες πολέμου» στην Ουχάν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 10:48 Κορωνοϊός: 722 οι νεκροί στην Κίνα - «Συνθήκες πολέμου» στην Ουχάν
86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσά τους και ένας Αμερικανός - Ξεπέρασαν τα 31.700 τα κρούσματα - Υποχρεωτική καραντίνα σε στάδια και εκθεσιακά κέντρα σε όσους θεωρούνται ύποπτα κρούσματα στην Ουχάν
 
Ακόμα περισσότερο μεγάλωσε η «μαύρη λίστα» από τον κορωνοϊό με τις κινεζικές αρχές να ανακοινώνουν τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταιό 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 722. Πρόκειται για έναν αριθμο που πλησιάζει πλέον τον αριθμό των θυμάτων από τον SARS, τον ιό ο οποίος το 2002-2003 είχε προκαλέσει τον θάνατο 774 ανθρώπων.

Οι 81 από τους νεκρούς του τελευταίου 24ωρου καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, εκ των οποίων 67 στην πόλη Ουχάν.
 
Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν την Παρασκευή επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο πρώτος μη Κινέζος πολίτης που έχασε τη ζωή του στην Κίνα. Πρόκειται για έναν 60χρονο Αμερικανό που βρισκόταν στην Ουχάν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο.

Συνθήκες πολέμου στην Ουχάν
 
Την ίδια ώρα οι κινεζικές αρχές έχουν επιδοθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσουν την επέκταση του ιού επιβάλοντας αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην «πόλη-μηδέν» του κοροωνϊού, την Ουχάν, κάνοντας λόγο για «συνθήκες πολέμου».

Οι αρχές στην κινεζική πόλη από την οποία πιστεύεται ότι ξεκίνησε ο κορωνοϊός πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να ελέγξουν τις θερμοκρασίες των πολιτών συγκεντρώνοντας και βάζοντας σε υποχρεωτική καραντίνα σε στάδια και εκθεσιακά κέντρα όσους θεωρούνται ύποπτα περιστατικά.

«Δεν πρέπει να υπάρξουν λιποτάκτες, διαφορετικά θα υφίστανται για πάντα την ιστορική ντροπή» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ουχάν στους New York Times.

Ο πρώτος νεκρός Ιάπωνας

Το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο μιας επιδημίας κορωνοϊού, πέθανε.
 

Ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας περίπου 60 ετών, θεωρείτο ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού αλλά λόγω των δυσκολιών στη διάγνωση της νόσου, δόθηκε ως αιτία θανάτου η ιογενής πνευμονία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται τις κινεζικές ιατρικές αρχές.

Ο άνδρας αυτός είναι δυνητικά ο πρώτος Ιάπωνας που πεθαίνει από την ασθένεια, όπως είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών καθώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει άλλον Ιάπωνα που έχει πεθάνει από την επιδημία

Ο θάνατος στην Ουχάν καταγράφεται την ώρα που ο αριθμός των επιβατών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία ανήλθε στους 64.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση