Πτήση MH370: Παρατημένοι από όλους οι επιβάτες του "εξαφανισμένου" Boeing!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:54 Πτήση MH370: Παρατημένοι από όλους οι επιβάτες του "εξαφανισμένου" Boeing!

Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει να ξεκινήσει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν έξι χρόνια με 239 επιβαίνοντες, ύστερα από αναφορές σε μέσα ενημέρωσης ότι μπορεί να εκκινήσει μια νέα προσπάθεια για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Καμία εξέλιξη για την πτήση MH370

Το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει νέα αξιόπιστα στοιχεία για να ξεκινήσει νέα έρευνα. «Ωστόσο, το υπουργείο θα εξετάσει τα όποια νέα στοιχεία λάβει επισήμως», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Χθες, το αυστραλιανό δίκτυο News Corp μετέδωσε ότι νέα έρευνα πιθανόν να ξεκινήσει φέτος, βάσει νέων στοιχείων που, σύμφωνα με το δίκτυο, έδειξαν ότι το αεροσκάφος μπορεί να κατέληξε σε περιοχή παρακείμενη σε αυτή που αφορούσε η προηγούμενη έρευνα στον Ινδικό Ωκεανό.

Το News Corp μετέδωσε ότι η αμερικανική εταιρία ερευνών Ocean Infinity βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Μαλαισίας για μια νέα έρευνα τύπου ‘no find no fee’, που σημαίνει ότι η εταιρία δεν λαμβάνει αμοιβή εάν οι έρευνες αποβούν άκαρπες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ocean Infinity Όλιβερ Πάνκετ δήλωσε ότι “δεν επίκειται νέα έρευνα” αλλά η εταιρία συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με ειδικούς για να καθοριστεί πού θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ενδεχόμενη νέα έρευνα.

“Η κυβέρνηση της Μαλαισίας, ορθώς κατά την άποψή μας, θέτει ψηλά τον πήχη πριν εμπλακεί και πάλι σε μια τέτοια συζήτηση”, ανέφερε ο Πλάνκετ σε δήλωσή του. “Η θέση μας ήταν και παραμένει ότι ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην κυβέρνηση της Μαλαισίας κάποια στιγμή και πάλι στο μέλλον”.

Η πτήση MH370 και το μεγάλο μυστήριο

Η πτήση MH370 έγινε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπορίας όταν εξαφανίστηκε ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014.

Η Μαλαισία, η Κίνα και η Αυστραλία ανέστειλαν μια διετή υποθαλάσσια έρευνα, κόστους 200 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας στον νότιο Ινδικό Ωκεανό τον Ιανουάριο του 2017 αφού δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του αεροσκάφους. Μια δεύτερη τρίμηνη έρευνα, με επικεφαλής την Ocean Infinity, τερματίστηκε με αντίστοιχο τρόπο τον Μάιο του επόμενου έτους.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση